By continuing use this site, you agree to the Terms & Conditions and our use of cookies.
Top categorie

De ingangspoort voor de oplader/adapter, ook wel DC jack genoemd is een essentieel onderdeel van uw HP laptop, zodat u uw batterij kunt opladen en een stabiele stroombron kunt leveren. Als het defect is, verliest uw laptop stroom en kunt u hem niet inschakelen. Het wordt een DC-Jack genoemd omdat het type elektrische stroom dat er doorheen stroomt 'Direct Current' is. De stroom die uit uw stopcontacten komt, is AC 'wisselstroom' en het is de taak van uw oplader om deze om te zetten en te regelen in DC volgens de behoeften van uw laptop.Er zijn ook andere namen zoals ingangspoort, oplaadpunt, stroompoort, stroomconnector, stroomaansluiting enz.

HP Laptop dc jack reparatie

Symptomen van een defecte HP laptop Dc Jack.

  • De laptop werkt alleen als u het netsnoer in een bepaalde richting houdt.
  • De laptop werkt alleen op batterijen.
  • De laptop krijgt helemaal geen stroom.
  • De laptop laadt de batterij niet op.
  • De laptop schakelt met tussenpozen van wisselstroom naar batterijvoeding.
  • De laptop wordt plotseling uitgeschakeld
  • Vonken komen uit de achterkant van de laptop.

DC Power Jack van een HP laptop repareren zonder te solderen?

Binnenin uw HP laptop zijn er twee mogelijke typen DC-jack. De ene is een modulair type dat wordt aangesloten met een kabel op het moederbord en het andere type wordt rechtstreeks op moederbord zelf gesoldeerd. Als het DC-jack met een draad op het moederbord is aangesloten, is het mogelijk om de schade te herstellen zonder te solderen. Als het Dc jack echter rechtstreeks op het moederbord is gesoldeerd en deze is losgeraakt of volledig is afgebroken, kunt u deze niet repareren zonder te solderen.

Laptop gaat niet aan of laadt nier meer op? Laptop dc jack reparatie

Wat kost HP Dc Power Jack vervangen?

Als u zich afvraagt ​​over de kosten van reparatie van een dc jack voor uw HP laptop, zult u blij zijn te weten dat dit niet zo duur is als u zou verwachten. HP Dc Power jack reparatie exacte kosten zal afhangen van het HP laptop model en type dc jack.

Bij WS Reparatie kunt u terecht voor alle HP modellen, voor HP DC Power Jack reparatie kosten meld je reparatie aan en ontvang binnen 24u gratis offerte.