By continuing use this site, you agree to the Terms & Conditions and our use of cookies.
Top categorie

Waar wordt de HDMI-poort voor gebruikt in PS5?

De HDMI-poort in een PS5 verzendt digitale signalen zoals audio en video van de PlayStation 5 naar het scherm, vaak een tv. Het is niet mogelijk om je PS5 te gebruiken zonder de HDMI-poort , helaas ondersteunt de PlayStation 5 USB naar HDMI of Type-c to HDMI niet. Het zou leuk zijn als dat mogelijk was of tweede display-uitgang (display port- 2de HDMI-Poort).

De meest gevraagde Playsation reparatie is de vervanging van de HDMI-poort. De PS5 HDMI-poort zeer gevoelig voor breken als de console valt of de HDMI-kabel wordt weggerukt. Playstation HDMI poort kan erg moeilijk te repareren, tenzij u over expertniveau soldeer- en elektronicaherstelvaardigheden beschikt. Ze zijn gesoldeerd op het moederbord met 4 hoofdpennen met veel soldeer, en ze hebben ook nog aantal kleine pinnen die ook op soldeerblokken op het moederbord moeten worden gesoldeerd.

PS5 HDMI Poort kapot – Symptomen

De Symptomen van Playstation HDMI poort problemen:

 • Zwart beeld of geen beeld
 • Slecht Beeld of vervormde beeld
 • Geen signaal op tv, ruis of slecht beeld
 • Wanneer u de PS5 inschakelt, als het licht blauw begint en uiteindelijk wit wordt zonder display, heeft u waarschijnlijk een probleem met de HDMI of HDMI IC als het lampje nooit wit wordt, is het waarschijnlijk een POST probleem en je krijgt toch geen video.
 • HDMI poort is zichtbaar beschadigd, aan de binnenkant zie je verbogen koperen pin

Het eerste wat u moet doen, is de HDMI poort controleren op tekenen van schade.PS5 HDMI Poort kan beschadigd raken als je er constant aan trekt, of als het HDMI Kabel te agressief wordt ingebracht. Stof en vuil kunnen ook binnendringen in de PS5 HDMI poort en mogelijk schade veroorzaken.

Hoe kom je er achter dat de PS5 HDMI Poort stuk is?

Om je PlayStation 5 correct te diagnosticeren, moet je eerst de HDMI-kabel controleren. Is de HDMI-kabel beschadigd, gerafeld, verbogen of gebroken? Als dit het geval is, vervangt je de kabel door een nieuwe of een waarvan u weet dat deze werkt. Als je nog steeds geen beeld hebt, moet je controleren of de televisie/monitor goed is. Sluit een ander apparaat aan op je tv/monitor via dezelfde HDMI-poort om ervoor te zorgen dat je tv/monitor werkt en dezelfde resolutie ondersteunt als je PS5. Als je hebt uitgesloten dat je HDMI-kabels en tv's/monitoren werken, maar je hebt nog gen beeld. Bekijk de pinnen aan de binnenkant van de HDMI poort nauwkeurig. Ontbreken er pinnen, zijn ze gedraaid of beschadigd? Als dit het geval is, moet u mogelijk de HDMI-poort vervangen.

Waardoor breekt de HDMI-poort van de PS5?

Het is bekend dat de HDMI-poort snel verslijt, vooral als je constant de HDMI-kabel aansluit en loskoppelt van de PlayStation, de kabel te ver of met te veel druk naar binnen duwt, of de console omvalt terwijl hij nog is aangesloten.

De schade aan de PS5 HDMI-poort voorkomen:

 • Gebruik een HDMI-kabel met de perfecte lengte van uw console naar de HDMI-poort van de tv of monitor. Het hebben van een HDMI-kabel die te lang of te kort is, kan leiden tot gemakkelijke valschade en/of onnodige druk op de HDMI-poort.
 • Verplaats de PlayStation 5 niet terwijl de kabel nog in de console zit. OM uw gameconsole te verplaatsen, zet u de console uit en verwijdert u de HDMI-kabel.
 • Plaats de console niet in een positie waar het gemakkelijk is om er tegenaan te stoten.

PS5 HDMI poort reparatiekosten

Bij FixConsole kunt u terecht voor alle Playstation 5 modellen, Voor Playstation reparatie meld je reparatie aan.

Het vervangen van PS5 HDMI Poort kost 85,00€ incl BTW. Bij het vervangen van de Playstation 5 HDMI poort zit een standaard onderhoudsbeurt waarbij de PS5 ventilator en heatsink wordt schoongemaakt.

Uw apparaat langsbrengen of opsturen voor reparatie

 1. Meld je reparatie aan? Vul het reparatieformulier zo volledig mogelijk.
 2. Stuur het apparaat of breng het langs Zodra we het apparaat ontvangen hebben krijg je hiervan een bevestiging met een uitgebreide diagnose.
 3. Snel je apparaat repareren Binnen 1-3 werkdagen krijg je jouw apparaat netjes gerepareerd terug, je apparaat wordt gratis verzekerd teruggestuurd.

Reparatie voordelen bij FixConsole

 • Gratis retourneren
 • Binnen 1-3 werkdagen klaar
 • Geen herstel=Geen kost