By continuing use this site, you agree to the Terms & Conditions and our use of cookies.
Playstation 5 PS5 behuizing buitenkant zijpaneelPlaystation 5 PS5 behuizing buitenkant zijpaneel
 • Nieuw
Top categorie

Playstation 5 PS5 opslag uitbreiden

De PlayStation 5 wordt geleverd met een PCIe Gen 4 M.2 NVMe SSD 825 GB ingebouwde opslag. Deze next-generation vision schijf levert laadtijden en toegang tot gamegegevens vele, vele malen sneller dan wat mogelijk is op PS4, maar het is zeer beperkt in omvang. Nadat het besturingssysteem is geïnstalleerd, kijkt u zelfs naar iets meer dan 660 GB aan ruimte. En die ruimte wordt niet alleen gebruikt om games op te slaan, maar ook voor andere media en alle screenshots of video's die je maakt terwijl je speelt.

Playstation 5 PS5 opslag uitbereiden- PCIe Gen 4 M.2 NVMe SSD 825 GB ingebouwde opslag

Playstation 5 spelers kunnen de opslag van hun PS5 al uitbreiden door er een externe schijf op aan te sluiten via een USB-poort. Externe USB-opslag kan goedkoop zijn om te kopen, maar het heeft beperkingen op de PS5.

Playstation 5 PS5 opslag uitbereiden- externe schijf op aan te sluiten via een USB-poort

PlayStation 5 games zijn ontwikkeld met extreem snelle opslag in gedachten, PS5 games kunnen niet echt van een externe schijf worden uitgevoerd. Dat komt omdat de ingebouwde SSD van de PS5 gegevens kan lezen met 5500 MB/s, maar de USB 3.0 poorten op de PS5 kunnen maximaal 625 MB/s aan. Zelfs als je een externe schijf had die de maximale snelheid van USB 3.0 gebruikte, zou deze nog steeds veel langzamer lezen dan PS5 games nodig hebben. Je kan de externe schijf gebruiken om PS4 games te spelen of PS4 en PS5 games op te slaan (PS5 games moeten later naar de SSD worden gekopieerd).

In de PlayStation 5 zit een PCIe-uitbreidingssleuf die je met een compatibele PCIe Gen 4 M.2 NVMe SSD-kaart de Playstation 5 opslagruimte kunt uitbreiden.

Playstation 5 PS5 opslag uitbereiden- externe schijf op aan te sluiten via een USB-poort

Sony heeft de specificaties onthuld die harde schijven moeten voldaan om met de PlayStation 5 te werken. Sony heeft er ook op gewezen dat het niet kan garanderen dat alle M.2 SSD die voldoen aan de specificaties zullen werken met je console en geen verantwoordelijkheid aanvaardt voor de selectie, prestaties of het gebruik van producten van derden.

1- PS5 M.2 SSD vereisten

Hier zijn de basisvereisten die de NVMe M.2 PCIe Gen 4 SSD moet voldaan:

Interface: PCIe Gen 4 (werd in 2017 geïntroduceerd met een overdrachtssnelheid van 16GT/s) is het type interface dat het opslagslot van de PS5 gebruikt.

Vormfactor: M.2 type 2230, 2242, 2260, 2280 en 22110 (De eerste twee cijfers verwijzen naar de breedte, de overige cijfers naar de lengte).

Capaciteit: 250 GB – 4 TB.

Leessnelheid: 5500 MB/s of sneller wordt aanbevolen.

Koelstructuur: Sony zegt dat je SSD een soort heatsink moet hebben. Dit komt omdat schijven die met dit soort snelheden draaien veel warmte kunnen genereren, en zonder enige manier om het af te koelen kan dit leiden tot ernstige schade aan de console. Sommige SSD's hebben al een heatsink, maar voor andere moet je er zelf een kopen en bevestigen.

Socket type: Socket 3 (Sleutel M).

Afmeting: Kleiner dan 110 mm (L) x 25 mm (B) x 11,25 mm (H).

Lengte: 30 mm, 42 mm, 60 mm, 80 mm, 110 mm.

Breedte: 22 mm. De totale breedte van de M.2 SSD en de koelstructuur (zoals een heatsink) moet minder dan 25 mm zijn.

Hoogte: De totale hoogte van de M.2 SSD en de koelstructuur (zoals een heatsink) moet minder dan 11,25 mm (0,442 inch) zijn.

Ons advies: Geen SSD te kopen – zelfs als alle specificaties voldoen aan de eisen van Sony – totdat is bevestigd door Sony, de fabrikant van de SSD of andere die hem eerder kochten dat hij zeker werkt met de PS5.

PlayStation 5 PS5 nieuwe M.2 SSD installeren.

Als je eenmaal je nieuwe SSD hebt en je weet dat hij gaat werken, hoef je hem alleen nog maar te installeren.

PlayStation 5 PS5 nieuwe M.2 SSD zelf installeren.

Het is wel mogelijk om een ​​nieuwe M.2 SSD voor PS5 te kopen en deze zelf te installeren. Gelukkig hoef niet de hele playstation helemaal uit elkaar om de M.2 SSD te installeren.

 • De witte deksel van de PlayStation 5 eenvoudig verwijderen.

  Playstation 5 PS5 opslag uitbereiden- PCIe Gen 4 M.2 NVMe SSD 825 GB ingebouwde opslag

 • De afdekplaat voor de uitbreidingssleuf verwijderen.

  Playstation 5 PS5 opslag uitbereiden- PCIe Gen 4 M.2 NVMe SSD 825 GB ingebouwde opslag

 • De nieuwe M.2 SSD bevestigen, op zijn plaats schroeven en vervolgens de afdekplaat opnieuw bevestigen.

  Playstation 5 PS5 opslag uitbereiden- PCIe Gen 4 M.2 NVMe SSD 825 GB ingebouwde opslag

PlayStation 5 PS5 nieuwe M.2 SSD laten installeren.

In ons servicecentrum in Duinluststraat 3 Amsterdam-Noord kun je zonder afspraak langskomen voor een playstation 5 reparatie (Playstation 5 HDMI poort vervangen). Je kunt ook met een afspraak je PS5 repareren op dezelfde dag, ook opsturen van je playstation 5 is mogelijk. Meld je reparatie aan

Uw Playstation 5 langsbrengen of opsturen voor reparatie.

Playstation 5 PS5 reparatie Amsterdam

 1. Meld je reparatie aan?

  Vul het reparatieformulier zo volledig mogelijk. Zo kunnen we je zo goed mogelijk aangeven wat de playstation 5 reparatie gaat kosten. Binnen 24 ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte.

 2. Stuur je PS5 of breng het langs.

  Zodra we je playstation ontvangen hebben krijg je hiervan een bevestiging met een uitgebreide diagnose.

 3. Snel je playstation 5 repareren

  Binnen 1-3 werkdagen krijg je je apparaat netjes gerepareerd terug, je apparaat wordt gratis verzekerd teruggestuurd.

Reparatie voordelen bij FixConsole

  • Gratis retourneren
  • Binnen 1-3 werkdagen klaar
  • Geen herstel=Geen kost