By continuing use this site, you agree to the Terms & Conditions and our use of cookies.
Playstation 5 PS5 behuizing buitenkant zijpaneelPlaystation 5 PS5 behuizing buitenkant zijpaneel
  • Nieuw
Top categorie

Wat kan je doen als je Nintendo Switch niet oplaadt?

Er zijn een paar verschillende redenen waarom je Nintendo Switch niet oplaadt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt proberen voordat je je Nintendo Switch moet opsturen voor reparatie.

Nintendo Switch laadt niet meer op en gaat niet aan

Geef je Nintendo Switch de tijd om op te laden. Wanneer de batterij van een Nintendo Switch volledig leeg is, kan het enkele minuten duren voordat hij weer wordt ingeschakeld, zelfs als deze is aangesloten op de oplader. Geef het een paar uur de tijd om op te laden en opnieuw op te starten. Als je je Switch dagen of weken niet hebt gebruikt sinds de batterij leeg was, kan het nog langer duren om op te laden , wel 12 tot 24 uur.

Gebruik de AC-adapter of het dock. Als je een kabel gebruikt om de Nintendo Switch op te laden, probeer dan over te schakelen naar het dock. Als het bij de een wel werkt en bij de ander niet, heb je een beter idee van wat er mis is. Als het met geen van beide werkt, kan een ander onderdeel het probleem zijn. De andere mogelijkheid is dat uw Nintendo Switch zelf beschadigd is.

Nintendo Switch laadt niet meer op en gaat niet aan

Controleer de Nintendo Switch AC-adapter. Ervan uitgaande dat je de officiële USB-C Adapter gebruikt die bij je Switch is geleverd (Nintendo raadt je dit ten zeerste aan), kun je de oplader resetten door hem ongeveer 30 seconden uit het stopcontact en uit de Nintendo Switch te halen.

Nintendo Switch laadt niet meer op en gaat niet aan

Controleer de AC-adapter rechtstreeks aangesloten op een stopcontact Dient je Nintendo Switch rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten in plaats van een verlengsnoer of stekkerdoos te gebruiken.

Nintendo Switch laadt niet meer op en gaat niet aan

Forceer het resetten van je Nintendo Switch. Je console is mogelijk vastgelopen, je moet de aan/uit-knop van de Nintendo Switch minimaal 12 seconden ingedrukt houden. Dit zal je Nintendo Switch forceren om uit te schakelen. Zodra je de knop loslaat, kunt u proberen een minuut te wachten voordat u nogmaals op de aan/uit-knop drukt om hem weer in te schakelen of opnieuw op te laden.

Nintendo Switch laadt niet meer op en gaat niet aan

Onderzoek je Nintendo Switch oplaadpoort. Soms kan de oplaadpoort van je Nintendo Switch beschadigd raken door herhaald gebruik. Controleer of het er schoon uitziet en correct is geplaatst. Als de oplaadpoort op je Nintendo Switch kapot is, wat je kan bepalen door naar binnen te kijken en gebroken of verdraaide pinnen te zien. Als dit het geval is, moet je Nintendo Switch oplaadpoort vervangen worden.

Nintendo Switch laadt niet meer op en gaat niet aan

Ac-adapter is goed, Het dock is goed en de oplaadpoort is ook goed dan?

Hoogstwaarschijnlijk is een van de chips op het moederbord defect. Dit kan de M92T36 chip en of de P13USB chip zijn of mogelijk iets anders, maar dat zijn de twee meest voorkomende.

Nintendo Switch laadt niet meer op en gaat niet aan

Wat kost Nintendo Switch niet opladen reparatie?

Als je Nintendo Switch niet oplaadt, is er waarschijnlijk een probleem de stroomvoorziening . We zullen je Nintendo Switch onderzoeken,tijdens deze service onderzoeken we of je batterij defect is en aan vervanging toe is of dat er een probleem is met het laadcircuit. We controleren de staat van de USB-C-poort en de moederbord zekeringen en chips. Eenmaal geïdentificeerd, vervangen we alle defecte componenten.

Nintendo Switch niet oplaadt reparatiekosten

OmschrijvingKostenReparatietijd
Onderzoeken, Als de reparatie wordt uitgevoerd vervallen de onderzoekskosten.24.95€1-3 werkdagen
Nintendo Switch batterij defect , Uw oude batterij word vervangen voor een origineel .55.00€1-3 werkdagen
Nintendo Switch beschadigd, Nintendo switch oplaad poort vervangen70€1-3 werkdagen
Moederbord chip defect, vervangen chip75€1-3 werkdagen
Nintendo Switch beschadigd + moederbord chip defect, Nintendo switch oplaad poort vervangen en ook chip95,00€1-3 werkdagen

Je Nintendo Switch langsbrengen of opsturen voor reparatie.

  1. Meld je reparatie aan?

    Vul het reparatieformulier zo volledig mogelijk. Zo kunnen we je zo goed mogelijk aangeven wat de Nintendo Switch reparatie gaat kosten.

  2. Stuur je Nintendo Switch of breng het langs.

    Zodra we je Nintendo Switch ontvangen hebben krijg je hiervan een bevestiging met een uitgebreide diagnose.

  3. Snel je Nintendo Switch repareren

    Binnen 1-3 werkdagen krijg je je apparaat netjes gerepareerd terug, je apparaat wordt gratis verzekerd teruggestuurd.